Η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης στις συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με Ταγιάνι και Φέρχοφσταντ

Το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ, στο πλαίσιο των επαφών του στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη στην πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία.
Ειδικότερα, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Φέρχοφσταντ συζήτησαν την πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τα επόμενα βήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την οποία ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στηρίζει με θέρμη.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα στους συνομιλητές του ότι «το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών της επόμενης κυβέρνησης θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις με στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γκουίντο Ραϊμόντι

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS