Μεγάλη διαμάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό Παππά στον ΟΑΣΘ

Αμηχανία και εκνευρισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε να περιορίσει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έχει προκαλέσει η επιλογή του Στέλιου Παππά για τον ΟΑΣΘ.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του για την «Ελευθερία του Τύπου» ο Γιώργος Ευθυμίου, η παρέμβαση Φλαμπουράρη και όχι κάποιου νεότερου στελέχους του Μαξίμου (π.χ. του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου) δεν ήταν τυχαία, καθώς λόγω του ειδικού βάρους που έχει στο κόμμα, κρίθηκε ότι θα μπορούσε να «μαζέψει» τις εσωκομματικές φωνές, με πρώτη αυτή της «Αυγής».

Με άρθρο του στην εφημερίδα που εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Καρτερός, που ο λόγος του έχει βαρύτητα στο Μαξίμου ενώ οι πληροφορίες τον φέρουν να αναλαμβάνει ρόλο στον επικοινωνιακό σχεδιασμό, σημειώνει ότι «ο Στέλιος Παππάς είναι λάθος επιλογή για τον ΟΑΣΘ».

Ο γνωστός αρθρογράφος της «Αυγής» ουσιαστικά αποδομεί το βασικό επιχείρημα του Μαξίμου σχετικά με το κριτήριο διορισμού του πατέρα του Νίκου Παππά, το οποίο επικαλέστηκε και στην παρέμβασή του ο κ. Φλαμπουράρης: ότι, δηλαδή, ήταν «αμιγώς πολιτική επιλογή».

«Σοβαρό λάθος, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Γιατί πρόκειται για πολιτική επιλογή. Και στις πολιτικές επιλογές παίρνονται υπόψη κι άλλα πράγματα, εκτός από το βιογραφικό και τις δυνατότητες του υποψηφίου. Οι συσχετισμοί, οι αντιδράσεις, η εντύπωση, η εικόνα, ο αντίπαλος. Αν τα αφαιρέσουμε αυτά, τότε πέφτουμε ή στο αμάρτημα της άγνοιας ή στον λάκκο της αλαζονείας» εξηγεί ο Θανάσης Καρτερός.

«Οι επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οφείλονται στο γεγονός ότι μπαίνει στη "φωλιά" των φαύλων» ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας και πολιτικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, που στόχευε και στο κομματικό έντυπο. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει σταθεί όρθιος στους αγώνες, στις εξορίες και στη ζωή. Προφανώς και δεν θα τον πτοήσουν τώρα οι αήθεις επιθέσεις» συμπλήρωνε ανερυθρίαστα ο κ. Φλαμπουράρης για τις κομματικές περγαμηνές του Στέλιου Παππά.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS