25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνου από Σακελλαροπούλου και πολιτικούς αρχηγούς - Με απόσταση και χωρίς χειραψίες

25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνου από Σακελλαροπούλου και πολιτικούς αρχηγούς - Με απόσταση και χωρίς χειραψίες

Με λιτό τρόπο οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου, ενώ στο πρόγραμμα βρίσκονται μόνο κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους αρχηγούς των ενόπλων Δυνάμεων.

Με απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στον Άγνωστο Στρατιώτη προκειμένου να τιμήσουν την 25η Μαρτίου.

Η Αθήνα είναι άδεια, έρημη, πόλη αφού είναι σε ισχύ και η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

Σε κανονικές συνθήκες σήμερα οι δρόμοι θα ήταν γεμάτοι με τον κόσμο να πηγαίνει στις παρελάσεις και είτε να βγαίνει έξω για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά είτε να μαζεύεται σε σπίτια με την οικογένεια και φίλους. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Και θα τα ξαναζήσουμε σίγουρα αν είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Σήμερα λοιπόν τον λόγο έχουν οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας που θα πετάξουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επίσης κατ’ εξαίρεση στις 11:00 θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Θα είναι η μοναδική «παρέλαση» που θα γίνει σήμερα…

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζεύς” της Πολεμικής Αεροπορίας θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS