Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση με Λαγκάρντ: "Έγινε το πρώτο βήμα για έξοδο από το Μνημόνιο"

xardouvelisready

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ελληνικής αποστολής με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια, εννοώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την περαιτέρω στήριξη, ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε με την επικεφαλής του ΔΝΤ «για το σήμερα και για το αύριο».

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης στις δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση, η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ είναι μια «μεγάλη διαπραγμάτευση» και μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια», ωστόσο, "απόψε έγινε το πρώτο βήμα για έξοδο από το Μνημόνιο".

«Ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου σημείωσε ότι «η κυρία Λαγκάρντ μας έδωσε τα συγχαρητήριά της για την μεγάλη πρόοδο που κάναμε» . «Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουν κτήμα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
«Η κυρία Λαγκάρντ μου τόνισε ότι το ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Μιλήσαμε και για το σήμερα και για το αύριο», υπογράμμισε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Η συνάντηση, η οποία έγινε παρόντος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καθώς και του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου, ξεκίνησε στις 19:15 (ώρα Έλλάδας - 12:15 τοπική ώρα) και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Από πλευράς ΔΝΤ στη συνάντηση συμμετείχε ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS