Φορολογούμενοι στο "έλεος" της γραφειοκρατίας

grafeiokratia

Ένας νέος κύκλος ταλαιπωρίας περιμένει 1.153.917 φορολογούμενους οι οποίοι θα πάνε στις εφορίες σύμφωνα με το Taxis να πάρουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος που δικαιούνται. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος  από την 1η Ιουλίου 2014 όλες οι επιστροφές φόρων (μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων, αγροτών κ.λπ) πρέπει να ελέγχονται από τις εφορίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και να γίνονται οι απαραίτητοι συμψηφισμοί. Από τη διαδικασία αυτή δεν εξαιρούνται ούτε οι μισθωτοί ούτε οι συνταξιούχοι.

Η ασυμβατότητα των υποδομών των ασφαλιστικών ταμείων και της ΓΓΔΕ αλλά και οι διασταυρώσεις των στοιχείων καθυστερούν δραματικά με αποτέλεσμα αφενός να μην προχωράει η διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών φόρου με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, αφετέρου οι δικαιούχοι επιστροφών να είναι όμηροι των διαδικασιών.

Για να επισπεύσουν τη λήψη των επιστροφών φόρου αρκετοί φορολογούμενοι αναγκάζονται να επισκεφθούν την εφορία και να προσκομίσουν ενημερότητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα που δείχνει ότι δεν χρωστούν. Πρέπει να σημειωθεί πως 1.153.917 φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος 314 εκατ. ευρώ ή περίπου 272 ευρώ ανά δικαιούχο. Αν όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι αναγκασθούν τελικά να επισκεφθούν την εφορία για να λάβουν την επιστροφή φόρου θα προκύψει εκ νέου ζήτημα κακο-σχεδιασμού και προχειρότητας για το υπουργείο Οικονομικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS