ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού

tte

Θετικό στα 1,37 δισ. ευρώ παρέμεινε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρούνται έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο προϋπολογισμός σε ταμειακή πάντα βάση, εμφάνισε έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 8,7 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων στα 21,9 δισ. ευρώ από 20,2 δισ. ευρώ πέρυσι και την μείωση των δαπανών στα 24,1 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ πέρυσι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ