Τσίπρας πρός Ντράγκι :Η διαγραφή μέρους του χρέους η μόνη λύση ...

tsipras-dragieady

Διαγραφή του ελληνικού χρέους και ενέργειες με προσανατολισμό την ανάπτυξη ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχαν στη Φρανκφούρτη το απόγευμα της Τρίτης.
"Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με την απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση. Πιστεύουμε οτι χωρίς διαγραφή χρέους και ρήτρα ανάπτυξης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση", είπε ο κος Τσίπρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε σε εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και εξέφρασε τη διαφωνία του με την τοποθέτηση του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τονίζοντας ότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη η διαβούλευση για την επιλογή του αντικαταστάτη του Γιώργου Προβόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για συνάντηση σε επικοιδομητικό κλίμα στην οποία συζητήθηκαν οι τρόποι για να συνεχιστούν οι επαφές και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σημειώνεται, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών, όπως συνέβη και στην περίπτωση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ η αμηχανία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την είσοδό του στο κτίριο της ΕΚΤ ήταν εμφανής.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που διήρκησε περίπου μια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι μολονότι τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σε θετική κατεύθυνση, εντούτοις δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα λόγο του αποπληθωρισμού και της κακής κατάστασης των τραπεζών που, όπως είπε, «δεν μπορούν να δώσουν εγγυήσεις».
Ζήτησε, επίσης, γενναίες πολιτικές αποφάσεις «για ένα νέο ευρωπαϊκό new deal» που, όπως εξήγησε, θα είναι συνδυασμός ενεργειών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας Επενδύσεων «για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο προσανατολισμένο σε παραγωγικές επενδύσεις».

«Χωρίς διαγραφή χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για να υπάρξει πορεία προς τα εμπρός δεν θα μπορέσουμε να φύγουμε από τη δίνη της κρίσης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ