Τσίπρας: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Tsiprasskaireadypoi

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να αγνοηθεί: «Οι περίπου 220.000 ψηφοφόροι έδωσαν την απάντησή τους για το πώς θέλουν την ύδρευση και το νερό στη Θεσσαλονίκη. Το θέλουν υπό δημόσιο έλεγχο όπου κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση και οι δημόσιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ποιότητά του».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζοντας ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει «θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού «θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου αυτού αγαθού».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ