Τα βάσανα της κοινωνίας δεν τελειώνουν

dntconsilreadypoi

Υπάρχει μία επικίνδυνη αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων που γίνονται με αφορμή την νέα κυβέρνηση, περί εξάλειψης των αδικιών στην κοινωνία και του περιεχομένου των νέων διαπιστώσεων της Έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρώτ' απ' όλα οι προβλέψεις περί νέου δημοσιονομικού κενού που υπαγορεύει νέα μέτρα –έστω και αν το ΔΝΤ δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει έξω στις προβλέψεις του- ακυρώνει οποιαδήποτε κυβερνητική πρόθεση για ελάφρυνση της κοινωνίας.
Άλλωστε υπάρχει μία σαφής προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση, στα όρια της απροκάλυπτης παρέμβασης, με την επισήμανση ότι «το Ταμείο διαπιστώνει κόπωση των ελληνικών Αρχών στη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής». Πράγμα που σημαίνει ότι ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση που θέλει να ανακουφίσει την ελληνική κοινωνία να εξακολουθήσει να τηρεί αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, σε μία κοινωνία της οποίας η μεσαία τάξη έχει αποδεκατισθεί!!!
Από την άλλη πλευρά το ΔΝT βάzει ανέμeσα σε αυτό και την ΕΕ την Ελλάδα, ζητώντας ουσιαστικώς από την Γερμανία να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την χώρα μας, αλλά, κυρίως να της ελαφρύνουν το χρέος. Δηλαδή να το κουρέψουν, όχι βεβαίως το χρέος που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών –που έχει ήδη κουρευθεί- αλλά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των κρατικών τραπεζών και των ευρωπαίκών κυβερνήσεων. Κάτι βεβαίως που αρνείται το Βερολίνο!
Το συμπέρασμα που βγαίνει έχει τέσσερα σκέλη:
Πρώτον ότι η ελληνική κοινωνία που έχει εξουθενωθεί έχει μπει στη δίνη μίας αέναης μετρολαγνείας που επιβάλλουν ξένα κέντρα και, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα φως στην άκρη του τούνελ αργεί να φανεί.
Δεύτερον δεν πρέπει να παραγνωρισθεί ο κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων
Τρίτον η κυβέρνηση δεν πρέπει να εξωραίζει την κατάσταση δημιουργώντας φρούδες ελπίδες στον κόσμο, διότι η διάψευσή της μπορεί όντως να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Η κυβέρνηση πρέπει να λέει από εδώ και στο εξής την αλήθεια στον λαό κασι τις πιέσεις που δέχεται από τους δανειστές.
Τέταρτον η Ευρώπη δεν έχει πάρει το μήνυμα του ευρωσκεπτικισμού που εκφράστηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές σε όλες σχεδόν τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ