Συνάντηση Τσίπρα –Ντράγκι με φόντο το νέο διοικητή της ΤτΕ

eglogikotsiprasready

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , οποίος θα θέσει θέμα για τον επικείμενο διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ το απόγευμα της Τρίτης στην Φρανκφούρτη. Ωστόσο απο την Κουμουνδούρου δεν έχουν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες για τις λεπτομέρειες του επικείμενου ταξιδιού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η επιλογή του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών στη συγκεκριμένη θέση δε δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, ειδικά αν αυτή είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η μετεκλογική συνέντευξη Τσίπρα στη γαλλική Le Monde, όπου και σημείωνε ότι «ο κ. Στουρνάρας εκτελεί τις εντολές Σόιμπλε και θα βραχυκυκλώσει τις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας».
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάριο Ντράγκι είχαν συναντηθεί στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη εκεί για να συναντηθεί με τον Γεργκ Ασμουσεν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ