Στουρνάρας: «Θα φυλάξουμε Θερμοπύλες»-Σόιμπλε: «Είμαστε στο σωστό δρόμο»

berlinsoiblestournarasreadypoi

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εδώ και καιρό προγραμματισμένη συνάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάννη Στουρνάρα,στο Βερολίνο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την τοποθέτηση του τελευταίου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΝΕΡΙΤ στο Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας μετέφερε το μήνυμα της συνέχειας προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, δύο ημέρες μετά τον ανασχηματισμό.

«Θα διαφυλάξουμε τις Θερμοπύλες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας με έναν επιεικώς άστοχο ιστορικό παραλληλισμό σημειώνοντας, την ίδια ώρα, ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν και βελτιώσεις. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα με τις θυσίες του λαού θα διαφυλαχθούν, η χώρα θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση για να μην χαθούν αυτά που έχουν κερδηθεί και ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα στηρίξει την πορεία της Ελλάδας το επόμενο διάστημα αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες της χώρας για τις οποίες σημείωσε ότι «υπερέβησαν όλους τους στόχους. Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ανασχηματισμός δεν θα επιφέρει αλλαγές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός το διακήρυξε στην Αθήνα και ο Γιάννης Στουρνάρας μου είπε εδώ ότι η αλλαγή στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών δεν σημαίνει αλλαγή στην πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα.

Ειδικότερα, ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας ανέφερε: «Είπαμε τότε, και αυτό που είπαμε τότε το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία και όταν ερωτώμαι, ότι, εάν θα καθίστατο απαραίτητο και η Ελλάδα μέχρι τότε έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, το οποίο και έχει κάνει, ότι θα ήμασταν τότε διατεθειμένοι να σκεφτούμε για περαιτέρω μέτρα (ενν.βοήθειας). Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Και σε αυτό εμμένουμε. Αλλά εάν αυτό θα είναι έτσι, θα το δούμε. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και, εάν η Ελλάδα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Η πρόοδος η οποία έχει επιτευχθεί, αποδεικνύει ακριβώς αυτό».

Ο Σόιμπλε εξέφρασε για μία ακόμη φορά τον μεγάλο σεβασμό του για τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις επιτυχίες της Ελλάδας, η οποία, «έχει κάνει εξαιρετική δουλειά» και έχει πετύχει περισσότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί αρχικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ