Πόροι 7,2 εκατ. ευρώ από ΕΕ για τους πρώην εργαζομένους της Sprider

sprider

Στήριξη στους εργαζομένους της πτωχευμένης αλυσίδας Sprider προτίθεται να παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ). Μετά την πρόταση ενίσχυσης των πρώην εργαζομένων της αρτοποιίας Nutriart με 6 εκατ.ευρώ, η Ευρωπαική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα νέα πρόταση για ενίσχυση των πρώην εργαζομένων της αλυσίδας Sprider.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. πρότεινε σήμερα να δοθούν στην Ελλάδα 7,2 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για να βοηθήσει 761 πρώην εργαζομένους στην αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores ΣΠΡΙ 0,00% να βρουν νέες θέσεις εργασίας και να επεκτείνει τη στήριξή της σε 505 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ). Σημειώνεται ότι το αίτημα στήριξης προήλθε από την ελληνική κυβέρνηση ενώ η πρόταση τώρα έχει διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 12 εκατομμύρια ευρώ, 7,2 εκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν από το ΕΤΠ.

Από την έναρξη λειτουργίας του το 2007, το ΕΤΠ έχει λάβει 130 αιτήσεις. Έχουν ζητηθεί περίπου 536 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας σε περισσότερους από 116.000 εργαζομένους. Μόνο το 2013, η στήριξη ξεπέρασε τα 53,5 εκατομμύρια ευρώ. Το Ταμείο συνεχίζει την περίοδο 2014-2020, με περαιτέρω βελτιώσεις στη λειτουργία του. Το πεδίο εφαρμογής του καλύπτει τους εργαζομένους που απολύθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς και τους εργαζομένους ορισμένου χρόνου, τους αυτοαπασχολούμενους, και, κατά παρέκκλιση μέχρι τα τέλη του 2017, νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΕΑΚ), οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές επιλέξιμες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ) μέχρι έναν αριθμό ίσο προς τους απολυμένους εργαζομένους που λαμβάνουν στήριξη.

Πηγή: euro2day.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ