Πρόεδρος Χρηματιστηρίου:«Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες»

proedroxrimatathensready

«Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες καθώς υπάρχει σαφής βελτίωση στα μακροοικονομικά μεγέθη, τα ελλείμματα μειώθηκαν δραστικά και η ελληνική οικονομία επιστρέφει φέτος στην ανάπτυξη» τόνισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης μιλώντας στο CNBC, από τη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια του road show του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.).

Επεσήμανε δε ότι οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σε όρους άντλησης κεφαλαίων βρέθηκε πέρυσι στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά.

Σε ερώτηση κατά το πόσο επηρεάζει την αγορά το πολιτικό κλίμα μετά τις τελευταίες εκλογές, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου εκτίμησε ότι αυτή η παράμετρος έχει υπερεκτιμηθεί, ενώ επεσήμανε ότι η μακροοικονομική εικόνα της οικονομίας έχει βελτιωθεί, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και οι πολίτες είναι πιο χαλαροί, μετά από τρία χρόνια διαρθρωτικών αλλαγών και σημαντικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

To road show που διοργανώνουν το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η ΕΧΑΕ παίρνουν μέρος εκπρόσωποι 25 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν με πάνω από 100 fund managers.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS