Ποιοί είναι και τι δίνουν οι 5 επενδυτές για τα «φιλέτα» της Ρόδου

rodosreadyafandoupoi

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η τελευταία φάση του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, για τα οποία έγινε σήμερα η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν.
Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf- Βόρειο Αφάντου, υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές (26.900.000 ευρώ από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. και 17.500.000 από την εταιρεία Dimand AE).
Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής»- Νότιο Αφάντου, υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές: από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. (13.900.000 ευρώ), την εταιρεία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd (15.023.000 ευρώ) και την εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου (12.350.000 ευρώ).
Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά. Προκειμένου, να προχωρήσει σε λήψη απόφασης κατακύρωσης, το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου.
Στο σφυρί άλλα έξι ακίνητα στο εξωτερικό -Αρχίζει πάλι ο διαγωνισμός για το Castelli Bibello
Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
• Ενα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ,
• Ενα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, και
• Ενα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής
Στον ίδιο διαγωνισμό, περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.
Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli, στον Δήμο της Κέρκυρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS