Παράταση στο διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια

aerodromio elbenizelos

Παράταση 10 ημερών στα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για τα περιφερειακά αεροδρόμια έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η παράταση δίνεται μετά από αίτημα των ενδιαφερόμενων σχημάτων και πλέον η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαγωνιστική διαδικασία το αίτημα να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των τελικών προσφορών δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι οι υποψήφιοι, που παραμένουν στην κούρσα της διεκδίκησης, έχουν κριθεί, στο σύνολό τους, ότι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να αναλάβουν την λειτουργία των σημαντικότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Με τον εν εξελίξει διαγωνισμό οι ιδιώτες θα αναλάβουν την διαχείριση των 14 μεγαλύτερων αεροδρόμιων της περιφέρειας, τα οποία συγκροτούν δύο ομάδες των επτά.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συνεχίζουν τα εξής σχήματα: Corporacion America - ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ -1,82%, που έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς, η Fraport AG από κοινού με τον Όμιλο Κοπελούζου, που επίσης έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Επίσης η γαλλική εταιρεία Vinci, η οποία συμπράττει με τον Όμιλο Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,90%, η Advent International., η Aeroports De La Cote d Azur και ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας.

Πηγή: euro2day.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS