Οι έλεγχοι στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στο επίκεντρο της συνάντησης τρόικας -Τέντε

troika-tente

Για την πορεία των μέτρων που λαμβάνονται στον τομέα των ελέγχων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) τόσο των πολιτικών προσώπων, όσο και όλων όσων υποχρεούνται να τις υποβάλλουν (γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, νομάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ, δημοσιογράφοι, κ.λπ.), ενημερώθηκαν τα μέλη της τρόικας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέντες ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών ότι θα συγκροτηθεί μόνιμη πενταμελής επιτροπή στη Βουλή, που θα ελέγχει το πολιτικό χρήμα και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Η επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς -οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό- και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιπλέον, ο κ. Τέντες ανέφερε ότι αναμένεται να παραδοθεί έως τον ερχόμενο Νοέμβριο ηλεκτρονική μονάδα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών, που θα επέρχονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Εάν κατά τη σύγκριση αυτή των στοιχείων παρατηρηθεί ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα στο ονοματεπώνυμο του προσώπου θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος.

Τέλος, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε βάθος χρόνου, καθώς στην επίμαχη ηλεκτρονική μονάδα θα «φορτωθούν» και οι δηλώσεις των παρελθόντων ετών με εκκίνηση από το περασμένο έτος και προς τα πίσω, ενώ θα υπάρξει και ειδική εκπαίδευση του ελεγκτικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS