Ντράγκι: Αν η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα τότε δεν θα γίνουν αγορές ομολόγων

drankiready

Ξεκάθαρος για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στα ελληνικά ομολόγα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Μάριο Ντράγκι: Αν η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα τότε δεν θα υπάρχουν αγορές. Όπως μεταδίδει το Reuters η φράση του Ιταλού κεντρικού τραπεζίτη: «There must be a programme there (for the ECB to buy Greek ABS). No programme, no purchases».

Όπως εξήγησε κάνοντας ειδική αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου, των χωρών δηλαδή τα ομόλογα των οποίων έχουν διαβάθμιση χαμηλότερη του ΒΒΒ-, ο κύριος Ντράγκι είπε ότι οι αγορές θα γίνονται με δύο προϋποθέσεις: «Η πρώτη είναι να υπάρχουν μια σειρά μέτρων (στις χώρες) που θα μειώνουν τα χρέη για τις συγκεκριμένες αγορές ώστε τα ομόλογα που θα αγοραστούν να έχουν τα ίδια ρίσκα με τα ομολόγα που θα αγοραστούν από αλλού. Και υπάρχει και μια δεύτερη προειδοποίηση, η οποία κατά βάση είναι ότι οι χώρες πρέπει να έχουν ένα εν εξελίξει πρόγραμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ανακοινώνοτας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου ο Ιταλός κεντρικό τραπεζίτης είπε ότι οι αγορές τιτλοποιήσεων δανείων (ABS) θα ξεκινήσουν το δ΄ τρίμηνο του 2014 ενώ οι αγορές καλυμμένων ομολόγων θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Τα προγράμματα αυτά, που θα έχουν διάρκεια δύο χρόνων, θα βοηθήσουν τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας εκτίμησε ο κ. Ντράγκι, προθέτοντας ότι ο αντίκτυπος των προγραμμάτων θα είναι σημαντικός για τον ισολογισμό της ΕΚΤ.

Παράλληλα δήλωσε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ να προχωρήσουν στη λήψη και άλλων μέτρων, εάν αυτά αποδειχθούν ανεπαρκή.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό εκτίμησε ότι και φέτος θα παραμείνει χαμηλός και θα αρχίσει να ανεβαίνει το 2015 και το 2016.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ