Εφορία: Έως 100 δόσεις για όσους έχουν χρέη μέχρι 50.000 ευρώ

eforiakosmosready

Την απόφαση να μην κάνουν πίσω στο σχέδιο για 100 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο, φαίνεται πως έχουν λάβει στο υπουργείο Οικονομικών. Αν και δεν έχουν αποσπάσει την έγκριση της Τρόικα, στο οικονομικό επιτελείο δείχνουν αποφασισμένοι τη φορά αυτή να προσφέρουν στους πολίτες ακόμα και 8 χρόνια περιθώριο για να πληρώνουν ό,τι μπορούν στην εφορία για τα χρέη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

- 100 δόσεις για όσους έχουν «μικρά» χρέη, κάτω από 50.000 ευρώ (το όριο θα συζητηθεί με την Τρόικα). Στην κατηγορία αυτή υπάγονται περισσότεροι από 2 εκατ. μικροφειλέτες.

- 72 δόσεις για όσους έχουν μεγάλα χρέη, υψηλότερα από το όριο που θα τεθεί.

Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο θέλουν να μπορέσουν να δώσουν και κίνητρα για να προσπαθήσουν να φανούν συνεπείς οι πολίτες, ώστε να μην επαναπαυθούν στις δόσεις.

Πρόβλημα πάντως θεωρείται αν η Τρόικα επιμείνει στην άρνησή της για περισσότερες από 48 δόσεις. «Ποντάρουν» όμως και στο ενδεχόμενο μετά τον Οκτώβριο να χαλαρώσει η παρουσία και η πίεση της Τρόικα, τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίζαμε ως τώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS