Επίθεση απο το antinews στο νέο υπουργό Οικονομικών

xardouvelispoiready

Ένας άνθρωπος του Σημίτη στην θέση του υπουργού Οικονομικών. Για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα ο κ. Χαρδούβελης άνθρωπος του Κ. Σημίτη ήταν, εκσυγχρονιστής, από αυτούς που συνέβαλαν στη... διάλυση της χώρας, ειδικά την περίοδο 2000-2004.
Ο υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που σημάδεψε τον σαρωτικό ανασχηματισμό. Η έκπληξη που όλοι περίμεναν έγινε αφού τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος της αγοράς, ένας καθηγητής Οικονομικών με πλούσιο έργο αλλά χωρίς ποτέ να έχει αναλάβει (τουλάχιστον επίσημα) κάποια τόσο καυτή θέση όπως αυτή του τσάρου της οικονομίας.
Φυσικά του ευχόμαστε τα καλύτερα, ειδικά τώρα που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης για το χρέος αλλά το κυριότερο. Της άρσης των αδικιών στον ελληνικό λαό.
Και τώρα αρχίζει η κριτική για τον καθηγητή του πανεπιστημίου Πειραιώς. Κατ' αρχάς αν ήθελαν σώνει και καλά έναν τεχνοκράτη, με καλές διασυνδέσεις και μεγάλη γνώση των οικονομικών θεμάτων, με σχέσεις με την περίοδο Σημίτη και πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν κρατούσαν τον Στουρνάρα που είναι και πολύ καλύτερος; Έπρεπε να επιλέξουν έναν αντι-Στουρνάρα που έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία; Πώς δηλαδή αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί και αλλαγή της οικονομικής πολιτικής; Μπορεί ο κ. Χαρδούβελης να καταλάβει τον πόνο που βιώνουν οι πολίτες και να πάρει (ή να διαπραγματευτεί με την τρόικα) μέτρα που θα άρουν τις αδικίες;
Για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα ο κ. Χαρδούβελης είναι αυτό που λέμε «σημιτάνθρωπος». Άνθρωπος του Σημίτη ήταν, εκσυγχρονιστής από αυτούς που συνέβαλαν στη... διάλυση της χώρας, ειδικά την περίοδο 2000-2004.
Ήταν εκείνη την περίοδο σε καίρια θέση στο Μαξίμου, δίπλα στον κ. Σημίτη και στο Πασοκιστάν που κυβερνούσε. Προφανώς και ο ίδιος ήταν απορροφημένος και δεν έβλεπε τα σκάνδαλα του Άκη και των άλλων... εκσυγχρονιστών.
Ο κ. Χαρδούβελης, είναι και πολλά άλλα πράγματα όμως. Κατ' αρχάς διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου σ' εκείνη την κυβέρνηση που δεν προσέφερε τίποτε στη χώρα, αντιθέτως έκανε πολύ κακό. Θέλετε κι άλλα για το βιογραφικό του;
Είναι άνθρωπος βαθύτατα προσκολλημένες στις τράπεζες. Στην Εθνική και κυρίως στην Eurobank του κ. Λάτση.
Ο κ. Χαρδούβελης έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και έχει διδάξει στο Columbia, όπου γνώρισε τον Πρωθυπουργό στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αργότερα ετέθη επικεφαλής των τμημάτων έρευνας της Εθνικής (1995 - 2000) Τράπεζας και της Eurobank (2005 - 2011) και είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει στην κλειστή ομάδα χάραξης πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου, αφού την περίοδο 2000 - 2004 κατείχε την ίδια θέση δίπλα στον κ. Κ. Σημίτη. Ο κ. Χαρδούβελης εκτιμά ότι τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί και αναγνωρίζει την πολύ κακή κατάσταση της οικονομίας. Πιστεύει ωστόσο ότι το «κλειδί» για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η εμπέδωση της βεβαιότητας ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, καθώς αυτό θα επιδράσει θετικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions τουSurrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, της εκτελεστικής επιτροπής του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993).
Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).
Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους, συμπεριλαμβανομένων το American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, "Applied Econometrics Rankings: 1989-1995" Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441).
Πηγή: antinews.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS