Ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα

orfanos-voreia-ellada

Το ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα εξετάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο ΥΜΑΘ, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Σάντερς.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στις υποδομές και τον τουρισμό και θεωρούμε πως σε αυτή την προσπάθεια έχουμε σύμμαχό μας και τον κ. Σάντερς» υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, σημειώνοντας ότι οι επαφές για την προσέλκυση αμερικανικών κεφαλαίων στην Μακεδονία και τη Θράκη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει το ΥΜΑΘ, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή του είναι το ΥΜΑΘ να μετατραπεί σε αναπτυξιακό εργαλείο για την χώρα.

«Φιλοδοξούμε να προσδώσουμε περισσότερη εξωστρέφεια στη ΔΕΘ και ενδιαφερόμαστε για τα τρία λιμάνια της Β. Ελλάδας και συγκεκριμένα, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σάντερς συνεχάρη τον κ. Ορφανό για την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων. «Σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, υλοποιούμε προγράμματα που στοχεύουν στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης» δήλωσε ο κ. Σάντερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ