Ε.Δ: Ζητά απο την Ελλάδα 387,4 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις προς αγρότες το 2008-9

europincortready

Την επιστροφή 387,4 εκατ. ευρώ, ζητά από την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πρόκειται για ενισχύσεις που χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες στη διετία 2008-2009, οι οποίες κρίθηκε ότι είναι ασύμβατες με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς της Ένωσης.
Οι ενισχύσεις δόθηκαν ως αντισταθμιστικές πληρωμές του ΕΛΓΑ, που κλήθηκε να τις καταβάλει επί υπουργίας Χατζηγάκη ύστερα από κινητοποιήσεις των αγροτών γεωργικών προϊόντων, που απαιτούσαν αποζημιώσεις για τις ζημιές που είχαν υποστεί το 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Όμως, στις 7 Δεκεμβρίου 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν από τις 28 Οκτωβρίου 2009 ενδέχεται να νοθεύουν τον ανταγωνισμό παρέχοντας επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, σε σχέση με άλλους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ζητώντας την επιστροφή των ποσών από την ελληνική κυβέρνηση.
Η Ελλάδα αιτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης, ενώ κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή στις 19 Σεπτεμβρίου 2012.
Με τη σημερινή απόφασή του όμως το έβδομο τμήμα του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ απορρίπτει τις ελληνικές θέσεις και επικυρώνει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ