Δυσοίωνη προειδοποίηση

tomsen-dnt

Επειδή είναι φυσικό, η τελευταία Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έχει προκαλέσει εύλογες ανησυχίες θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν μας είχε προϊδεάσει ότι το πρόγραμμα που έχει υπογράψει η Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι το 2016. Το Ταμείο ξέρει πόσα χρήματα από τις δόσεις που του αναλογούν πρέπει να δώσει στη χώρα μας. Όμως κατά τον κ. Τόμσεν το πρόγραμμα αυτό δεν χρηματοδοτείται επαρκώς μέχρι το 2016. Που σημαίνει ότι οι άλλοι δανειστές μας πρέπει να βάλουν πρόσθετα χρήματα! Αυτό σημαίνει άρα γε και άλλο Μνημόνιο και μας προϊδεάζει ο Τόμσεν;; Και τι λέει επ' αυτού η κυβέρνηση και ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας;;
Εκτός όμως από τον Τόμσεν ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Ρέζα Μογκαντάμ, μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σχολιάζοντας το γεγονός από την Ουάσινγκτον είχε εκφράσει την άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη.
«Η Ελλάδα εφάρμοσε πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσει την οικονομία της», είχε πει προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη.
Όμως εκτίμησε ότι η Ελλάδα πιθανός να χρειαστεί πρόσθετη στήριξη από τη ζώνη του ευρώ την επόμενη διετία.
«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες», είπε και προσέθεσε πως αυτές θα προσδιορισθούν μετά το καλοκαίρι.
Η επισήμανση περί προσδιορισμού των αναγκών μετά το καλοκαίρι συμπίπτει και με τις εκτιμήσεις για τη στάση των βουλευτών, όπως έχει αναλύσει ήδη σε κεντρικό του θέμα το "y", δεδομένου ότι όποια πρόσθετα μέτρα θα προσδιορισθούν το φθινόπωρο και, βεβαίως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον Προϋπολογισμό, η ψήφιση του οποίου είναι οιονεί ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ