ΔΝΤ: Ο ανασχηματισμός αναβάλλει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για την Ελλάδα;

tomsen

Χωρίς καμία επίσημη εξήγηση, μέχρι στιγμής, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δε δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης η έκθεση της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η έκθεση θα δινόταν γύρω στις 6 χθες το απόγευμα (στη μία σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), αλλά θα δημοσιοποιούνταν στις 12 το μεσημέρι (στις 7 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Στο μεταξύ, μία ώρα νωρίτερα (στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) είχε προγραμματιστεί ενημέρωση δημοσιογράφων από τον κ. Τόμσεν γύρω από την έκθεσή του, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει αναβληθεί. Απαντήσεις επί του θέματος αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για τεχνικό θέμα και επισημαίνουν ότι η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί αργά απόψε ή αύριο το πρωί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή σχετίζεται με τον επικείμενο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Ενδεικτική είναι και η δήλωση πηγής εκτός Ταμείου στο mignatiou.com: «Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνεργάζονται στενά και καλά με τους αρμοδίους υπουργούς, και θα προτιμούσαν να μην γίνουν αλλαγές, ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών. Παρ' όλα αυτά, δεν επιθυμούν παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ