Αυγή:Υπογραφή Σαμαρά για νέα μέτρα

avgi 2ready

Η εφημερίδα Αυγή δίνει στη δημοσιότητα επιστολή προς την Τρόικα, υπογεγραμμένη από τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, με ημερομηνία 14 Μαΐου 2014, δηλαδή λίγες ημέρες πριν τον πρώτο εκλογικό γύρο.
Η επιστολή είναι συνημμένη στην έκθεση του ΔΝΤ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία είναι συνημμένη στην έκθεση του ΔΝΤ, υπάρχει μία παράγραφος στην οποία η κυβέρνηση άφηνε ανοιχτό παράθυρο στους δανειστές για τη λήψη νέων μέτρων αν αυτά κριθούν αναγκαία. Η επιστολή είχε ως αποδέκτες την Κριστίν Λαγκάρντ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Σιμ Κάλλας (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και Μάριο Ντράγκι.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται «πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που ορίζονται από το συνημμένο MEFP (Μνημόνιο) είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος», σημειώνουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τι λέει η επίμαχη παράγραφος
Ωστόσο η επίμαχη παράγραφος της επιστολής έχει ως εξής
«Και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο (σ.σ. το ΔΝΤ) για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε παρόμοιες διαβουλεύσεις».
Πάντα συνάπτεται επιστολή
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάθε έκθεση των δανειστών υπάρχει και συνημμένη επιστολή υπογεγραμμένη από τους πρωθυπουργό, υπουργό Οικονομικών και διοικητή της ΤτΕ και στο περιεχόμενο όλων των επιστολών είναι και η συγκεκριμένη παράγραφος.
Δηλαδή, σε κάθε έκθεση του ΔΝΤ η κυβέρνηση αναφέρει πως αν χρειαστεί θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα -ως παροχή εγγυήσεων - ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα ληφθούν τα μέτρα. Είναι ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων η λήψη μέτρων ή όχι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ