Αλλαγή φρουράς στην ΤτΕ – Αναμένεται σήμερα

provopoulos-stournarasready

Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος, με θέμα την τοποθέτηση νέου διοικητή και υποδιοικητή.

Οπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί ο διορισμός του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο. Και αυτό, γιατί, ήδη πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο κ. Στουρνάρας είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η θητεία του νυν διοικητή, Γ. Προβόπουλου, λήγει στις 20 Ιουνίου, ενώ σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η θητεία και της υποδιοικήτριας Ελ. Λουρή Δενδρινού. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Στουρνάρας έχει ζητήσει να τοποθετηθεί στη θέση του υποδιοικητή η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον κ. Προβόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του, ιδιαίτερα κατά την περιόδο της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το καταστατικό της ΤτΕ, αναμένεται επισήμως να προτείνει σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο τον διάδοχο τόσο του κ. Προβόπουλου όσο και της κ. Λουρή Δενδρινού. Εν συνεχεία το Γενικό Συμβούλιο θα κληθεί τυπικώς ν΄ αποφασίσει. Η απόφαση θα πρέπει να κυρωθεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας διορίζονται για μία εξαετία, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Πηγή:protothema.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS