Έφοδος της εφορίας στους πελάτες των ακριβών ξενοδοχείων

xenodoxeio-pisina-1

«Check-in» και στην Εφορία θα κάνουν όσοι κλείσουν φέτος πολυτελείς σουίτες και κότερα για τις διακοπές τους. Πρόκειται για έναν από τους νέου τύπου ελέγχους που σχεδιάζονται στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ομάδα Ράιχενμπαχ.

Στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, όπου οι πολίτες έχουν κόψει και τις διακοπές, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός έχει βάλει στο μάτι όσους Ελληνες επιλέγουν να πληρώσουν 500, 1.000, ακόμη και 2.000 ευρώ τη βραδιά για να διαμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο, Σαντορίνη και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι να ελέγξουν όσους πληρώνουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του ξενοδοχείου ή με την πιστωτική κάρτα τους όσα χρήματα βγάζει για να ζήσει όλο τον χρόνο ένα ζευγάρι νέων στη χώρα μας.

Με εντολή Ράιχενμπαχ

«Βρείτε τον πλούτο και φορολογήστε τον για να σώσετε τη χώρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ, που προφανώς γνωρίζει όσα αποκαλύπτουν οι μυστικές εκθέσεις για τους... υπερβολικά πλούσιους που ευημερούν στη χώρα μας. Για τον εντοπισμό τους, από τον Μάρτιο και μέχρι τις αρχές Ιουνίου, έχουν έρθει στην Αθήνα τρεις νέοι εμπειρογνώμονες, που έχουν προσληφθεί με σύμβαση μεταξύ της Κομισιόν και της BTC (Βελγικός Οργανισμός Τεχνικής Συνεργασίας). Αυτοί ήδη παρέχουν στήριξη στις διωκτικές υπηρεσίες και θέτουν νέους στόχους και μεθόδους στους τομείς του ελέγχου των πλούσιων φορολογουμένων, στις υπηρεσίες πληροφοριών και στην έρευνα των διωκτικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται να βρουν τρόπους και να αποκαλύψουν αν τελικά «λεφτά υπάρχουν» και πού κρύβονται.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS