«Χάρη, θέλω την παραίτησή σου»

theoxaris -stournarasreadypoi

"Χάρη, θέλω να με διευκολύνεις και θέλω την παραίτησή σου", - "Γιάννη θα σου απαντήσω αύριο το πρωί στις 11". Ο διάλογος αυτός διημείφθη χθες το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του ΓΓ Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, όταν ο πρώτος κάλεσε αιφνιδιαστικά και χωρίς ατζέντα τον ΓΓ στο γραφείο του.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επί μακρόν και ο κ. Στουρνάρας ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Θεοχάρη, επιρρίπτοντάς του στην ουσία ευθύνες για εγκυκλίους οι οποίες εκδόθηκαν πριν από τις εκλογές. Για παράδειγμα, επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα ΄πρεπε να πληρώσουν φόρο. μετά όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη. Οι δύο άνδρες έχουν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί. Στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχάρη θεωρούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο ο ΓΓ να μην παραιτηθεί . Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτηση Θεοχάρη, χθες το απόγευμα. Αναμένεται νέα επαφή των δύο ανδρών σήμερα στις 11 το πρωί

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα έχουν ήδη ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα, ενώ η αλλαγή στην ηγεσία της γραμματείας θα συνοδευτεί κι από άλλες εξελίξεις στον κρατικό μηχανισμό. Τυχόν αποχώρηση του κ. Θεοχάρη θα γίνει με τη μορφή παραίτησης, καθώς η θητεία του γγ είναι πενταετής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS