Ζήτημα αξιοπιστίας για τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ θέτει το ΔΝΤ

Ζήτημα αξιοπιστίας για τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ θέτει το ΔΝΤ

Ξεκάθαρο ζήτημα εμπιστοσύνης στα στατιστικά στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Αθ.Θανόπουλο να αποκαλύπτει σήμερα στη Βουλή ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή αποδέχθηκε την πρόταση του ΔΝΤ για αποστολή τοποτηρητή του Ταμείου στην Αθήνα και ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στις 21 Απριλίου, για το έτος 2016, θα ανακοινωθούν ενώπιον του εκπροσώπου του ΔΝΤ.
Το ζήτημα αναδείχθηκε έπειτα από ερώτηση του τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος ζήτησε από τον κ. Θανόπουλο να απαντήσει σε όσα υποστηρίζει το ΔΝΤ στη σελίδα 27 της πρόσφατης Έκθεσής του περί συνεχιζόμενων πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ.

Απαντώντας ο κ. Θανόπουλος υποστήριξε ότι όντως το Ταμείο ζήτησε να υπάρξει παρατηρητής στην ΕΛΣΤΑΤ -χωρίς πάντως να αποκαλύψει τους λόγους του αιτήματος- και πως η ΕΛΣΤΑΤ για λόγους διαφάνειας δεχθηκε με μεγάλη χαρά" . "Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα τόσο για πηγές όσο και για μεθόδους μας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια θέματα εμπιστευτικότητας που τα σεβόμαστε. Θέλουμε να μας εμπιστεύεται το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα μεγάλος χρήστης των στοιχείων μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θανόπουλος.

Όπως πάντως προκύπτει από την έκθεση του ΔΝΤ όντως στη σελίδα 27 υπάρχει ειδική παράγραφος για την αξιοπιστία των στατιστικών η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι : "η ποιότητα των επίσημων στοιχείων συνεχίζει να βελτιώνεται και τα επιτεύγματα πρέπει να διατηρηθούν παρά τις συνεχιζόμενες πολιτικές παρεμβάσεις".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ