Χωρίς συμφωνία έληξε το EuroWorking Group - Αβέβαιη η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα

Χωρίς συμφωνία έληξε το EuroWorking Group - Αβέβαιη η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, όχι μόνο δεν προέκυψε συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αλλά, τουναντίον, σημειώθηκαν βήματα προς τα πίσω, αντί για πρόοδο.

Το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά άφησε «θολό» το πότε θα γίνει αυτό.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν, ήδη, ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα, κατά την ενημέρωση που έκαναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, εξέφραζαν αισιοδοξία για «κλείσιμο» του SLA (staff level agreement) μέχρι την Παρασκευή και συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Πλέον, η ημερομηνία αυτή φαίνεται να απομακρύνεται και οι εξελίξεις να καθυστερούν έτι περαιτέρω.

Φαίνεται έτσι να δικαιώνεται και ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος δήλωνε πρόσφατα ότι ο Σπρίλιος είναι δύσκολος μήνας για συμφωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ