Βρυξέλλες: Oριστικοποιήθηκε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα

komision

«Έκλεισε» το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων με στόχο να ξεκλειδώσει η επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει Euro Working Group στις Βρυξέλλες και στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Euro Working Group οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο β' πακέτο. Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, επιβεβαίωσαν σήμερα καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Euro Working Group οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις αυτές ως τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει στη συνέχεια η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Η λίστα δεν περιέχει, όπως αναμενόταν το Ασφαλιστικό και το φορολογικό (ενοίκια, έκτακτη εισφορά στην κλίμακα και αγρότες), ενώ περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τις παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ για τις αγορές προϊόντων και την έκδοση υπουργικής απόφασης για το clawback στα νοσοκομεία.

Αν και τα μεγάλα αγκάθια του Ασφαλιστικού και η φορολογία των αγροτών «γλίτωσαν» από αυτό το πακέτο μεγάλο αγκάθι αποτελούν τα κόκκινα δάνεια τα οποία «μεταφέρθηκαν» από το πρώτο πακέτο και πρέπει να νομοθετηθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Τα προαπαιτούμενα πρέπει να εφαρμοσθούν έως τις 15 Δεκεμβρίου και να εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ