Βίζερ: Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ εκτιμά ότι δεν μπορεί σε ακόμα να προβλεφθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρει ότι οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα. Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης.

Επισημαίνει ότι, οι αποφάσεις για το χρέος είναι προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. «Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να συμμετάσχουν στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους» λέει.

«Στη βάση αυτή, οι αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν καθώς πρόκειται και προϋπόθεση και για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Λαμβάνοντας υπ' όψιν πόσο είναι αλληλένδετα όλα αυτά τα ζητήματα, επίσημες αποφάσεις για όλα αυτά είναι πιθανόν να ληφθούν σχεδόν ταυτόχρονα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ