Βερολίνο: Η β' αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί

Βερολίνο: Η β' αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί

Σημαντικό ενδιάμεσο βήμα χαρακτήρισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια για θέματα όπως το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

«Η εν εξελίξει δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «η δουλειά συνεχίζεται» και πως στόχος είναι η αξιολόγηση του προγράμματος να μπορεί να ολοκληρωθεί στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με την DW, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ευφορία που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς και από την ανακοίνωσή του προκύπτει ότι για το Βερολίνο δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά μόνο για συνεννόηση με τους θεσμούς, με την οποία δεν κλείνει ακόμη η αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι ο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί σημείο διαφωνίας του Βερολίνου με το ΔΝΤ, με τη Κριστίν Λαγκάρντ να συναρτά τη συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα από τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ