Tα "πυρά" του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας

georgiouelastat-280

Πόλεμος μεταξύ της ηγεσίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα έχει ξεσπάσει , αναφορικά με την καθυστερημένη υποβολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το δημοσιονομικό έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε για να λάβει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις μετρήσεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2013. Μάλιστα περιγράφει με λεπτομέρειες την ολιγωρία που φέρεται να επέδειξε η πρώην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά σε επικοινωνία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου με τον αρμόδιο για το θέμα αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος άλλωστε ενημερώθηκε αρμοδίως από την ΕΛΣΤΑΤ, μόλις το Σεπτέμβριο του 2014. Ωστόσο από την πλευρά του ΥΠΟΙΚ, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν περαιτέρω συνέχεια στο θέμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ