Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα

Μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και ότι η βάση της συζήτησης για την αξιολόγηση «δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού» απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News».

Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα και πως η όποια κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις δυσκολεύει τη στρατηγική της κυβέρνησης να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο μέτρων-ύφεσης-νέων μέτρων, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Εκφράζει παράλληλα την αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορούν να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε κόψιμο στις τρέχουσες συντάξεις, όταν η οικονομία και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του καλοκαιριού. «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο θέμα των συντάξεων και στο μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής», εξηγεί και προσθέτει ότι μέρος των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορά και στη διαχείριση των δαπανών που προορίζονται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς «βρίσκονται σε καλό δρόμο» και παράλληλα, τονίζει, αναφορικά με το χρέος, ότι θα πρέπει να ληφθεί μία πολιτική απόφαση που δεν θα μετατοπίζει την τελική λύση στο μέλλον. «Μόνο έτσι θα απελευθερωθεί η συμπιεσμένη ζήτηση στην οικονομία και οι επενδυτές θα μπορέσουν να επενδύσουν, ξέροντας ότι έχουν μπροστά τους ένα καθαρό τοπίο μακράς πνοής», επισημαίνει προσθέτοντας ότι την άνοιξη θα παρουσιαστεί και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Σχετικά με τα φορολογικά, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια για να μην πέσουν τα βάση στα χαμηλότερα στρώματα και να υπάρχει αναδιανομή.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά ότι η συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται με τα μέτρα πολιτικής που κατατίθενται, όσο δύσκολα αν είναι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ