Τσακαλώτος σε ΔΝΤ: Διαπραγματεύσεις με διαρροές δεν κάνουμε [video]

Να ξεκαθαρίσει την θέση του για το ασφαλιστικό κάλεσε το ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. «Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ αν οι διαρροές για το ασφαλιστικό και για νέα μέτρα είναι δικές του. Δεν θα κάνουμε διαπραγματεύσεις με διαρροές. Εγώ δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση ότι υπάρχουν ενστάσεις ή ότι έχουν απορρίψει το ασφαλιστικό. Να μας πει το ΔΝΤ αν είναι δικές του οι διαρροές ή αλλιώς να διαψεύσει τις διαρροές».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε προκειμένου να βρούμε λύση». Παράλληλα τόνισε η κυβέρνηση έχει ζητήσει να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και αυτό όπως είπε θα γίνει με νέα χρηματοδότηση.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του και σημείωσε ότι «πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αξιολόγηση». Εθεσα το δημοσιονομικό θέμα και εξήγησα ότι τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα απ' όσο περιμέναμε και ότι έχουμε υπέρβαση στόχου σε ταμειακή βάση κατά 1,9 δισ. ευρώ. Δεν έχουν καμία σημασία τα έσοδα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, σημείωσε και τόνισε ότι από τον ΦΠΑ εισπράχθηκε 4,7% υψηλότερο ποσό τον Οκτώβριο και 28% τον Νοέμβριο, έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2014.

Και οι έξι υπουργοί που συνάντησα εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα και όχι να δημιουργούνται νέα. Κατανόησαν την ανάγκη να μην ξεφύγει το χρονοδιάγραμμα και να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Η άποψη αυτή εκφράστηκε και από τους θεσμούς στο Eurogroup.

https://www.youtube.com/watch?v=z8_-DjV_9DU

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ