Tσακαλώτος: Ελπίζουμε σε μια πρώτη συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι την Κυριακή

tsakalotos hilton

​O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τους θεσμούς εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την Κυριακή αναμένεται να έρθει μια πρώτη συμφωνία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε:  "Έγινε η συζήτηση, για το ποια βήματα χρειάζεται να γίνουν από εδώ μέχρι το Σάββατο για να αρχίσει το Σάββατο η μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης -ένα κείμενο που θα έχουμε συναποφασίσει- και που ελπίζουμε να τελειώσει Κυριακή απόγευμα. Άρα εντοπίσαμε σε ποια θέματα χρειάζεται περισσότερη τεχνική συζήτηση, σε ποια πολιτική συζήτηση και άρα να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο -όλο το Σάββατο φαντάζομαι και όλη την Κυριακή είναι η πρόβλεψή μου- να έχουμε αυτό το τελικό κείμενο για να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη. Θα έχουμε το κείμενο και μπορεί η συζήτηση να διευρυνθεί και σε άλλα θέματα, όπως το χρέος".

Όταν ρωτήθηκε για το αν την Κυριακή θα υπάρχει συμφωνία επί της αρχής, ο Ε. Τσακαλώτος απάντησε:

"Όχι. Θα είναι ένα κανονικό κείμενο ότι συμφωνήσαμε να κάνουμε αυτά. Τι είναι η συμφωνία για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Όταν τελειώνεις μια πρώτη αξιολόγηση λες τι πρέπει να κάνεις, τι νομοθετήματα χρειάζεσαι και μετά συζητάς ποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη δεύτερη αξιολόγηση".

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα είναι ένα κείμενο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα υπάρχει κι ένα άλλο κείμενο με το ΔΝΤ. Τόνισε ακόμα ότι αυτά τα δύο κείμενα μοιάζουν, αλλά δεν είναι τα ίδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ