Τσακαλώτος – Μοσκοβισί: Θέλουμε να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Τσακαλώτος – Μοσκοβισί: Θέλουμε να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την επιθυμία όλων των πλευρών να κλείσει η β’ αξιολόγηση το ταχύτερο, μετά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική σε σχέση με τη διαδικασία και με την ουσία της αξιολόγησης. Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε ότι θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχει.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι στον δρόμο της ανάκαμψης, υπάρχουν νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, αναγνώρισε ότι όταν υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι οι λύσεις απαιτούν χρόνο.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «θέλουμε να δούμε την περίοδο μετά το 2018 και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και υπογράμμισε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων της β’ αξιολόγησης.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση «προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη β’ αξιολόγηση».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «πολλά ζητήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί», ενώ «ελάχιστα απομένουν» προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση. «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή» συμπλήρωσε.

«Ελπίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν εγκαίρως» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζοντας την επιθυμία για μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. «Θέλουμε μία κατάσταση “win – win”, δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε επίσης, ότι «η θετική κατάληξη θα έρθει μέσω της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ