Το παράδοξο από το οποίο κινδυνεύουν οι ελληνικές τράπεζες

trapezes 3

Με βάση τις αλλαγές που προωθούνται στις τραπεζικές διοικήσεις, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από το τρέχον μνημόνιο, υπάρχει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, αντί να δυναμωθούν, να χάσουν τη δυναμική τους. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό τραπεζικό παράδοξο!

Και μάλιστα, ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα: Από τα Διοικητικά Συμβούλια των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων θα υπάρξουν αποχωρήσεις πολύ γνωστών επιχειρηματικών ονομάτων, τα οποία με την παρουσία και κυρίως με τη γνώση τους, διατηρούσαν έναν πολύ ενεργό συμβουλευτικό ρόλο στη λειτουργία τους.

Ωστόσο, λόγω των σύνθετων προσόντων, που θα πρέπει στο εξής να έχουν όσοι είναι μέλη τραπεζικών Διοικητικών Συμβουλίων - βάσει της συμφωνίας - τώρα θα πρέπει να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, είναι άγνωστο, αν αυτοί που θα μπουν στη θέση τους θα έχουν όχι απλά την γνώση τους, αλλά και την αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας. Κι αυτό γιατί δεν αποκλείεται σε πολλές από τις περιπτώσεις των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν να τοποθετηθούν ξένοι, οι οποίοι, πρώτα θα πρέπει να μάθουν ...που έρχονται και μετά να ασχληθούν και μετην ενεργό τραπεζική.
Το ίδιο ισχύει για όλη την διοικητική πυραμίδα των τραπεζικών διοικήσεων, με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τηνεπόμενη μέρα τους. 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ