To νέο σχέδιο για τις αποδείξεις-Πως θα "κτιστεί" το αφορολόγητο

plastiko xrhma1

Oι νέες αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο σχετικά με τις αποδείξεις και πως θα μπορούν μισθωτοι, συνταξιούχοι και αγρότες να "κτίσουν" το αφορολόγητο σύμφωνα με το ύψος του εισοδήματος τους περιλαμβάνεται στο σχέδιο του υπ. Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, πολυ σημαντικό ρόλο να "κτίσει" οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο θα έχει ο αριθμό των παιδιών. Ειδικότερα, για τα φετινά εισοδήματα θα παίξουν ρόλο όλες οι αποδείξεις δηλαδή τόσο αυτές που έχουν πληρωθεί με μετρητά όσο και αυτές που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα.

Στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο δεύτερο συνέδριο ψηφιακών συναλλαγών. Παράλληλα με τις νέες διατάξεις όλες οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο (από 500 ευρώ που ισχύει σήμερα) ενώ οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής δαπάνες άνω των 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ σήμερα).

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τα εξής:

-Από το 2017 όλες οι δαπάνες, για να χτιστεί το αφορολόγητο αλλά και η έκπτωση φόρου από ιατρικά έξοδα, για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνονται μέσω -καρτών ή τραπεζών.
Οι αποδείξεις που θα απαιτούνται για να χτιστεί το αφορολόγητο θα εξαρτώνται από το δηλωθέν εισόδημα.
-Για άγαμους με εισόδημα έως 8.636 ευρώ θα απαιτούνται αποδείξεις 10%.
-Για εισοδήματα πλέον του αφορολόγητου ορίου θα απαιτούνται αποδείξεις στο 15% του εισοδήματος. Το ποσοστό θα αυξάνεται όσο ανεβαίνει το εισόδημα.
-Οσοι δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο ύψος των αποδείξεων θα πληρώνουν «πρόστιμο».
-Στις δαπάνες θα προσμετρώνται όλες οι αποδείξεις εκτός από τις ΔΕΚΟ.
-Δαπάνες για γιατρούς, φάρμακα, ενοίκια θα γίνονται υποχρεωτικά με τραπεζική κατάθεση ή μέσω χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας.
-Στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν και πρόσθετα κίνητρα, με τη μορφή κληρώσεων δώρων, μετρητών, εκπτώσεων φόρου ή ακόμη και ακινήτων του Δημοσίου.
-Θα απαγορευτούν οι συναλλαγές με μετρητά σε καταστήματα λιανικής για αγορές άνω των 500 ευρώ.
Αλλαγές και για τις επιχειρήσεις

Αλλαγές έρχονται, όμως, και για τους επιχειρηματίες, και μάλιστα από την 1η Ιουλίου, καθώς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κατά πληροφορορίες, θα προβλέπει ότι όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται μέσω καρτών ή μέσω τραπέζης.

Επίσης, όλοι οι επιτηδευματίες που κάνουν από φέτος έναρξη εργασιών θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα μηχανάκια POS.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ