Τι συζητήθηκε μεταξύ Σταθάκη-κουαρτέτου για τα "κόκκινα-δάνεια"

stathakis hilton 740

O υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης  συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών και συζήτησαν το θέμα της νομοθέτησης του πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών που θα διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η ελληνική πλευρά συζητά μόνο για τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Το θέμα αυτό δεν μετατίθεται ούτε στην πρώτη αξιολόγηση» σχολίασε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τρία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση Σταθάκη-κουαρτέτου.

Η δημιουργία του Διακυβερνητικού οργάνου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους
Η ίδρυση ειδικής συντονιστικής γραμματείας
Η δευτερογενής νομοθεσία για το νόμο Κατσέλη – με απλά λόγια οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα καθορίζουν λεπτομερώς τις δόσεις

Επίσης συζητήθηκε το νομικό πλαίσιο για την λειτουργία εταιριών διαχείρισης «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων – τα περίφημα funds. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αφορούν μόνο επιχειρηματικά. Η συμφωνία προέβλεπε ότι τα στεγαστικά-καταναλωτικά δάνεια των νοικοκυριών θα εξετασθούν κατά την πρώτη αξιολόγηση. Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαίωναν ότι δεν θα μπουν καν στο πρώτο review και πως η κυβέρνηση είναι ριζικά αντίθετη με αυτό.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν από την Αθήνα την Παρασκευή 11/12 και διεμήνυσαν ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την επόμενε Παρασκευή, 18/12.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Στο μεταξύ, θέμα συζήτησης με τους θεσμούς είναι και η συγκρότηση "Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους" και η έκδοση ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη, όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ