ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια στο Taxisnet

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα φετινά «ραβασάκια» δεν θα έχουν καμία αλλαγή σε σχέση με τα περυσινά, αφού οι όποιες αλλαγές σχεδιάζονται θα ισχύσουν από το επόμενο έτος, το 2021, βάσει των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών. Από την άλλη, και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση, αφού στα ταμεία του Δημοσίου υπολογίζεται ότι θα μπουν περίπου 1,2 δισ. ευρώ, καθώς οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ μέχρι 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Πώς μπορώ να υπολογίσω τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020

Την ίδια ώρα, στα μέσα Νοεμβρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν απλά με τη χρήση των κωδικών του Taxis ή με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ τους να εισέλθουν στο διαδικτυακό ιστότοπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) και να υπολογίσουν το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στο όχημά του. Σημειώνεται ότι όσοι πληρώσουν μέσω web banking το μόνο που απαιτείται είναι η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Από την άλλη, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας διακανονισμό έως και 12 άτοκων δόσεων.

Κατάθεση πινακίδων
Οσον αφορά εκείνους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020 έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία. Διαβάστε αναλυτικά για όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται στον οδηγό του iefimerida.gr.

 

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS