Taxis: Χωρίς φορολογικά πιστοποιητικά ελλείψει... Θεοχάρη!

theoxaris2ready

Αναστέλλεται, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, η χορήγηση πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ - ΦΑΠ - φορολογικής ενημερότητας από το Taxis

Αναστέλλεται, έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας, καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010-2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικών ετών 2012-2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Το γεγονός οφείλεται στο ότι τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να φέρουν την ηλεκτρονική υπογραφή του γγ Δημοσίων Εσόδων, αλλά, εξαιτίας της παραίτησης του κ. Θεοχάρη, τέτοιου είδους υπογραφή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Έτσι, «παγώνει» η έκδοση σειράς βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, έως ότου αναλάβει καθήκοντα ο διάδοχος του κ. Θεοχάρη -το αργότερο, δηλαδή, μέχρι την Τρίτη.

Τα έγγραφα που δεν θα εκδίδονται έως την Τρίτη αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ.

Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικονομικού έτους 2014, που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10 Ιουνίου.

Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξαιτίας αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε και θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών.

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ και στο newmoney.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS