Συζητήσεις Ιράν - Ελλάδας για την παροχή φυσικού αερίου

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με το Ιράν προκειμένου να διασφαλίσει την εισαγωγή φυσικού αερίου για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Mάλιστα, πρόσθεσε ότι στόχος των δύο χωρών αποτελεί η Ελλάδα να καταστεί πύλη εισόδου του ιρανικού αερίου και προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

«Το Ιράν επιθυμεί να ξεκινήσει την πώληση αερίου σε υγροποιημένη μορφή, μέσω της χρήσης πλοίων και φυσικά, ενδιαφέρεται για την Ελλάδα» εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η Τεχεράνη προσδοκά στην κατασκευή ενός ακόμη τερματικού σταθμού, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Ιράν έχει επιδείξει ενδιαφέρον και για τα ελληνικά διυλιστήρια, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει τη μείωση του ποσοστού (33%) που διαθέτει στα ΕΛΠΕ. Επομένως, πρόσθεσε, κάθε αγορά πακέτου μετοχών θα μπορούσε να γίνει μόνο από τους ιδιώτες επενδυτές.

Σήμερα, κορυφαίο στέλεχος των ΕΛΠΕ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη παραγγελία παράδοσης αργού από το Ιράν. «Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στην παραγγελία τις επόμενες ημέρες» τόνισε ενδεικτικά, αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες.

Το περασμένο Σάββατο, ο Ιρανός υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα ΕΛΠΕ θα αγοράσουν 60.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως , με προοπτική αύξησης της παραγγελίας στα 150.000 βαρέλια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ