Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα κυβέρνηση-θεσμοί

tsakalotos stathakis

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κάθονται πάλι σήμερα κυβέρνηση και Θεσμοί μετά από ενάμιση μήνα, για να "τρέξουν" όσο πιο γρήγορα το θέμα της αξιολόγησης.

Σαφέστατα ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει η αξιολόγηση μεχρι την κομβική ημερομηνία του Πάσχα των Καθολικών για να μπει σε μια ασφαλή πορεία η οικονομία της χώρας, να θέσει το θέμα χρέους, ώστε κάποια στιγμή να δείξει σημάδια ανάκαμψης.

Σημερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση στο Χίλτον του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη με τους δανειστές. Το επόμενο κρίσιμο «ραντεβού», θα είναι, βέβαια, πάλι αύριο, με τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή».

Η "τύχη" των συντάξεων θα κριθεί από τη συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, ενώ αναγκαίες θα είναι οι υποχωρήσεις που αφορούν σε περικοπές εφάπαξ, επικουρικών συντάξεων και μερισμάτων του Δημοσίου. Άγνωστο παραμένει επίσης, κατά πόσο οι δανειστές θα δεχτούν την βελτιωτική πρόταση που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας.

Τα "καυτά" θέμα που θα αποτελέσουν το "πυρήνα" των συζητήσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι τα εξής:

Φορολογικό
Ασφαλιστικό
Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων
«Κόκκινα δάνεια»
ο τελικός «λογαριασμός» του δημοσιονομικού κενού για την τριετία 2016-2018

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ