Στην τελική ευθεία το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ» - Πόσοι μένουν εκτός προγράμματος

Στην τελική ευθεία το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ» - Πόσοι μένουν εκτός προγράμματος

Την επόμενη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει δείξει το κοινό, και των χιλιάδων πολιτών που τελικά θα μείνουν εκτός προγράμματος, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης αναμένεται να σχεδιάσουν από κοινού το πλάνο για την επόμενη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Ο σχεδιασμός αναμένεται να έχει ως γνώμονα την εξεύρεση περισσότερων πόρων, προκειμένου χιλιάδες ακόμη νοικοκυριά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Χατζηδάκης: 12.000 νοικοκυριά μπήκαν ήδη στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Ερωτηθείς για την πορεία του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αγκάλιασε η ελληνική κοινωνία, και ταυτόχρονα «στηρίζει την οικονομία και την οικοδομή, στηρίζει και τα νοικοκυριά».
 
Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η πρώτη φάση του προγράμματος προχώρησε με την προηγούμενη κυβέρνηση και εξαντλήθηκε ένας προϋπολογισμός περί τα 470 εκατ. ευρώ. «Τώρα η δεύτερη φάση έχει έναν προϋπολογισμό 270 εκατομμύρια. Στις πρώτες 5-6 περιφέρειες που βγήκαν στον αέρα τη Δευτέρα το πρόγραμμα εξαντλήθηκε – η διαδικασία είναι ηλεκτρονικά- μέσα σε 20 ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΝ και προσέθεσε:

«Ξεκίνησε το πρόγραμμα, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, την Τρίτη στις 8 το πρωί είχαν τελειώσει τα λεφτά για όλες τις περιφέρειες. Καλύφθηκαν 12 χιλιάδες νοικοκυριά στις συγκεκριμένες περιφέρειες, δηλαδή από την Αττική και πάνω χονδρικά κι άλλοι 8 χιλιάδες άνθρωποι είχαν κάνει όλες τις διαδικασίες, αλλά λόγω της εξαντλήσεως του προϋπολογισμού δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα».

Το χρονοδιάγραμμα του β’ κύκλου του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε ότι «είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης που συντονίζει γενικότερα όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να δοθούν κι άλλα χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να στηριχθεί αυτό το πρόγραμμα, που είναι ένα σύγχρονο, προοδευτικό και σίγουρα φιλικό στο περιβάλλον πρόγραμμα».

Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος που εξέδωσε το ΥΠΕΝ για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» ισχύουν οι εξής ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Να σημειωθεί ότι η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» στην κάθε Περιφέρεια ή ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ