ΣτΕ: Αποφασίζει για τη νομιμότητα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

Frodistirio

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει τη νομιμότητα επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση , η οποία πάγωσε μεν , πλην μπορεί να επανέλθει στη νέα Βουλή ως εφιάλτης, κυρίως για χιλιάδες μεσαίες οικογένειες αφού αφορά σχολεία, φροντιστήρια γενικής κατεύθυνσης και ξένων γλωσσών.

Οι παλινωδίες σχετικά με την επιβολή του, οι αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες περί απαίτησης των δανειστών που διαψεύστηκαν από την Κομισιόν αλλά και η γυμνή αλήθεια πως ουσιαστικά πρόκειται για μέτρο που δεν αφορά "τις οικονομικές ελίτ" αλλά τις μεσαίες οικογένειες , οδηγεί σε προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο δεδομένου ότι πρόκειται για φόρο- όπως αναφέρεται- που δεν ισχύει σε καμία από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το μέτρο έχει προσωρινά ανασταλεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, αλλά και γονείς έχουν δώσει εντολή σε δικηγόρους να ετοιμάσουν και να υποβάλλουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η νομοθετική ρύθμιση της αύξησης του ΦΠΑ στα εκπαιδευτήρια.

Η νομική φόρμουλα αφορά το άρθρο 16 του Συντάγματος , δηλαδή το δικαίωμα στην εκπαίδευση , γι’ αυτό και θα υποστηρίξουν πως το μέτρο είναι αντισυνταγματικό καθώς παραβιάζει τόσο την ελληνική όσο και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Συνταγματικά, λένε οι νομικοί που ασχολούνται, συγκρούεται με την αρχή της ισότητας, της ελεύθερης οικονομικής ανάπτυξης, της αρχής εμπιστοσύνης του πολίτη προς το Κράτος ενώ παραβιάζει και κοινοτικές οδηγίες για την φορολόγηση στο χώρο της εκπαίδευσης και της ελεύθερης διακίνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ