Στα «μαχαίρια» Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες για τους δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Στα «μαχαίρια» Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες για τους δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Τις απειλές περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων επανέλαβε από το Νταβός ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο ισχυρή οικονομικά όσο και οι ΗΠΑ και θα απαντήσει ανάλογα στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιβάλει πρόσθετους δασμούς με ευρωπαϊκούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, διεμήνυσε η πρέσβειρα της Γερμανίας στις ΗΠΑ, Έμιλι Χάμπερ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανανέωσε από το Νταβός την απειλή του για επιβολή δασμών έως και 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες.


Εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει δασμούς, τότε η Ε.Ε. θα απαντήσει «στην ίδια διάσταση και με το ίδιο σθένος», δήλωσε η κ. Χάμπερ στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κέντρου για Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές. Από την ίδια εκδήλωση, ο Γάλλος πρέσβης, Φιλίπ Ετιέν, ανέφερε ότι η Ε.Ε. επιδιώκει συμβιβασμό στην αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών και ψηφιακό φόρο, προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση των δασμών θα έπληττε και τις δύο οικονομίες.


Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Τραμπ συμφώνησαν προ ημερών ανακωχή στον ψηφιακό φόρο. Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους την επιβολή δασμών έως και 100% σε γαλλικά αγαθά αξίας 2,4 δισ. δολαρίων. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβάλει 25% δασμούς σε διάφορα ευρωπαϊκά προϊόντα και 10% σε αεροσκάφη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ