Σπάνε ξανά τα ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα - Στο 1,66% το 10ετές

Σπάνε ξανά τα ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα - Στο 1,66% το 10ετές

Σε συντονισμένη τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται και σήμερα ελληνικά ομόλογα. Η εικόνα των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές για την Πέμπτη είναι ακόμα καλύτερη, με την απόδοση του ελληνικού κρατικού 10ετούς τίτλου να «σπάει» το φράγμα του 1,7%.

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς σημειώνει πτώση άνω των 4 ποσοστιαίων μονάδων για να βρεθεί στο νέο ιστορικό χαμηλό του 1,66% από 1,762% σε σχέση με χθες.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν προσελκύσει επενδυτές, αφενός λόγω της εμπιστοσύνης που εμπνέει η νέα ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει, αφετέρου διότι οι traders στην αγορά ομολόγων εκτιμούν πως οι ελληνικοί τίτλοι θα μετάσχουν στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ταυτόχρονα, η άρση των capital controls λειτούργησε καταλυτικά για το νέο ράλι των ομολόγων, ενώ βοηθητικά λειτουργούν και τα αισιόδοξα μηνύματα για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ