Σοκ: Mε 9% παραπάνω θα φορολογηθούν τα αγροτικά εισοδήματα!

agrotes

Δεν είναι καλές οι εξελίξεις σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα αγροτικά εισοδήματα καθώς περισσότερα από 350.000 φορολογούμενοι θα φορολογηθούν το 2017 για τα εισοδήματά τους με συντελεστή φόρου αυξημένο από το 13% στο 22%.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ακόμη και τα άτομα τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τι θα ισχύσει

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 65 του πολυνομοσχεδίου, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται πλέον ο φορολογούμενος ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 50% του ετήσιου εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και τηρεί λογιστικά βιβλία για τις δραστηριότητες αυτές.

Συνεπώς με βάση τα νέα αυστηρά κριτήρια που θέτει η παράγραφος 1 του άρθρου 65 παύει να θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης όποιος αποκτά εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστά από 35% έως και 49% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του καθώς επίσης και όποιος ασκεί μεν κυρίως αγροτικές δραστηριότητες αλλά δεν τηρεί λογιστικά γραφεία.

Χάνουν την έκπτωση

Πέραν των παραπάνω με τη διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 44 προβλέπεται πλέον ότι οι φορολογούμενοι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σε ποσοστό μικρότερο του 50% του συνολικού εισοδήματός τους δεν δικαιούνται την έκπτωση φόρου εισοδήματος που κυμαίνεται έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.

Συνεπώς οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που βάσει των νέων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου δεν δικαιούνται το αφορολόγητο θα κληθούν να πληρώσουν για τα αγροτικά εισοδήματα του 2016 υπέρμετρα αυξημένους φόρους καθώς ο συντελεστής φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 20.000 ευρώ αυξάνεται κατά 69,2% από το 13% που ίσχυε μέχρι το φορολογικό έτος 2015, στο 22%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ