Συντάξεις: Χάνουν όσοι παίρνουν πάνω από 700 ευρώ

Συντάξεις: Χάνουν όσοι παίρνουν πάνω από 700 ευρώ

Περίπου 900.000 κύριες συντάξεις που είναι πάνω από τα 700 ευρώ κινδυνεύουν με νέες μειώσεις, εξαιτίας της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αμέσως μετά το Πάσχα, με την έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, θα συζητηθεί ο μηχανισμός των νέων περικοπών, ο οποίος θα προβλέπει και ένα πλαφόν στις μειώσεις, ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις ακραίων περικοπών, καθώς σε ορισμένα ταμεία, όπως για παράδειγμα στο πρώην ΤΕΒΕ, οι διαφορές προσεγγίζουν ακόμη και το 40%.

Υπενθυμίζεται ότι από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», η οποία θα ισχύσει εφάπαξ από το 2019 θα εξοικονομηθούν πόροι ύψους 1,8 δισ. ευρώ.
Κατά τις ίδιες πηγές, το κοινωνικό πακέτο των μέτρων που θα στηρίξει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εφόσον υπάρξει υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων και ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα, θα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για συνταξιούχους με συντάξεις έως 700 ευρώ.

2. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα κατά 50% για συντάξεις από 701 ευρώ έως 1.200 ευρώ.

3. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα κατά 25% για συντάξεις πάνω από 1.201 ευρώ.

4. Αύξηση του οικογενειακού επιδόματος για το πρώτο παιδί από τα 40 ευρώ στα 60 ευρώ και αύξηση του επιδόματος για το δεύτερο παιδί στα 90 ευρώ.

5. Πακέτο επιδότησης ενοικίου που θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση έως 80 ευρώ το μήνα με εισοδηματικά κριτήρια.

6. Πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών για την κάλυψη των αναγκών του 1/3 των παιδιών ηλικίας έως 4 ετών.

7. Την διασφάλιση κονδυλίων ύψους 300 εκ ευρώ για η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για πλήρη απασχόληση.

8. Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων με στόχο την κάλυψη σε 300.000 μαθητές των σχολείων και σε 150.000 μαθητές των γυμνασίων όλης της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ